2011. október 6., csütörtök

Tepsis krumpli

Hozzávalók: 1,5-2 kg krumpli meghámozva, 3,4 gerezd fokhagyma, 2,3 fej vöröshagyma, aki olajjal főz annak, kb. 1 dl olaj, aki pedig nem annak vékony szeletekre vágott és beírdalt húsos szalonna, őrölt pirospaprika, pici bors.

Elkészítése: a megmosott krumplit legyaluljuk vagy vékony karikákra vágjuk egy nagyobb edénybe, majd rákarikázzuk a vöröshagymákat is, a zúzott fokhagymát, borsot, pirospaprikát és a tetejére a szalonnát, vagy az olajat, összekeverjük és egy tepsibe egyenletesen elrendezzük. Berakjuk a sütőbe, és addig sütjük, amíg piros és ropogósra nem sül, de azért a tepsi aljáról fel tudjuk szedni a falatokat. Isteni illat áradozik a konyhában amíg sül a krumpli.