Blogomon megtalálható és olvasható minden, amit érdekesnek, különösnek, fontosnak találok. Ami esetleg másnak eszébe sem jutna. Szokások, hagyományok, Jucikás egyedi ízek természetesen a főzés, sütés területéről. A leírt receptek mind jól beváltak és kipróbáltak.
2012. május 23., szerda
Padlizsánkrém
Szerintem a padlizsánkrém akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók mennyiségét nem visszük túlzásba.
Mondjuk, vegyünk 2 db padlizsánt,1 picike fokhagymát reszelve, pár csepp citrom levet, fehérnborsot, sót, olívaolajat,és egy kevés majonézt.
A padlizsánt megmosom, megszurkálom, és a sütőrácsra rakom, hogy szépen megsüljön, akkor jó, amikor már a héja barna lesz.Amikor szépen megsültek, óvatosan kiszedem a sütőből, majd vizet engedek rájuk, mert akkor könnyebben le tudom szedni a megsült héjukat.Ezt követően belerakom az összes hozzávalót egy robotgépbe és pár másodperc alatt krémesre varázsolom.
Természetesen jót tesz az ízében, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése