2012. május 23., szerda

Padlizsánkrém

Szerintem a padlizsánkrém akkor a legfinomabb, ha a hozzávalók mennyiségét nem visszük túlzásba. Mondjuk, vegyünk 2 db padlizsánt,1 picike fokhagymát reszelve, pár csepp citrom levet, fehérnborsot, sót, olívaolajat,és egy kevés majonézt. A padlizsánt megmosom, megszurkálom, és a sütőrácsra rakom, hogy szépen megsüljön, akkor jó, amikor már a héja barna lesz.Amikor szépen megsültek, óvatosan kiszedem a sütőből, majd vizet engedek rájuk, mert akkor könnyebben le tudom szedni a megsült héjukat.Ezt követően belerakom az összes hozzávalót egy robotgépbe és pár másodperc alatt krémesre varázsolom. Természetesen jót tesz az ízében, ha egy éjszakát pihen a hűtőben.














Nincsenek megjegyzések: