2012. május 23., szerda

Tonhalkrém

Nagyon finom pirítósra, de akár sima kenyérre is a következő krém, melyet sokszori próbálkozással kísérleteztem ki, nem kell belőle nagy mennyiséget csinálni, mert pár perc alatt össze lehet dobni az egészet. Hozzávalók:1 doboz jó minőségű Tonhal, ha sós lében levő akkor leszoktam önteni a levét,1 póréhagyma,(kisebb darab) ízlés szerint fehérbors, reszelt citromhéj,annyi majonéz amennyitől még kenhető állagú marad a hal, 1 csokor zöldség zöldje aprítva, kevés olívaolaj,kevés citrom leve, só. A tonhalat villával szétnyomkodom, majd a hozzávalókat hozzáadom, hagyom állni egy éjszakát, hogy az ízek összeérjenek, de akkor sincs baj ha azonnal fogyasztásra kerül. Tipp: turbózhatjuk egy kevés füstölt sajttal is de szerintem nem igazán szükséges, ellenben egy kevés füstölt sprotni jót tesz neki, de a póré helyett lehet medvehagymát, vagy snidlinget is használni.

Nincsenek megjegyzések: