Elkezdtük szerény nyaralásunkat Olaszországban, Viareggióban, Toszkána régióban, ez egy kis városka a tengertől nem messze. Szállásunk kb. 100 métere van a tengertől, tegnap este már végigsétáltunk a parton, és éreztük a hullámok huncut simogatását, csapkodását. Izgalmas volt a hangulat a sétányon, szólt a zene, szinte minden étterem előtt nagy tömeg, jó hangulat. Kigondoltam, hogy ha már egy ilyen autentikus helyre keveredtünk minden nap feljegyzek valami finomságot, itt a helyi étkezési szokásokból. Hát akkor kezdjük is a szombat reggelit.
A reggelinél különleges kencékkel találkoztam, mindegyiket megkóstoltam, kettő belőle említésre méltó, a házigazdáktól gyorsan kértem infót rá, hát kérem szépen, az egyik aszalt paradicsommal ízesített sajtkrém, a másik pedig egy májkrémes, aminek a receptjét később kapom meg a háziaktól.
A sajtkrém nagyon egyszerű...
Elkészítése: vegyünk egy jó adag sajtkrémet, daraboljunk fel oliva olajban eltett aszalt paradicsomot, amibe bazsalikom és fokhagyma is van vegyítve, na én úgy gondolom, hogy ha ebből egy adagocskát szét nyomkodva vagy darabolva összekeverünk a sajtkrémmel, isteni párosítást alkotunk, ropogós friss kenyérrel és egy kevés vékonyra szelt sonkával verhetetlen...
Ha van még valami fortélya azzal majd még kiegészítem a recit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése