A hétvégén piacon jártunk, egyébként imádok ott lenni, csak ne sietne mindig a férjem annyira. Szeretek elbeszélgetni az emberekkel és sok-sok, nagyon kedves dolgos emberrel ismerkedek ilyenkor. Nagyon szép friss zöldbabra találtam, amiből vettem is 1 kilónyit, aztán majd lesz belőle valami alapon, hétfőn megpucoltam a felét és palóc leves lett belőle. A receptem a következő.
Palóc leves ahogy én készítem
Hozzávalók: fél kg bármilyen hús, nekem most volt egy kevés őzpörköltem azzal csináltam, fél kg zöldbab, 2-3 burgonya kockára vágva 1 sárgarépa karikára vágva, só, bors, ecetbe eltett tárkony, 1 tejföl, és rántás,
Elkészítése: Fél kilónyi húsból pörköltet készítek (1 fej hagymát megdinsztelek 1 fakanál zsíron, 1 kiskanál őrölt pirospaprika bele 1 pici paradicsom, fél zöldpaprika apróra vágva, a húst fehéredéséig keverem, vigyázva hogy a paprika le ne égjen, majd felengedem vízzel, ízesítem sóval, 2 gerezd fokhagymával reszelve, néha egy kevés gyömbért is teszek bele és majdnem készre főzöm),
majd ezt követően beleteszem a megpucolt zöldbabot, 10-15 perc után a 3-4 kockára vágott krumplit és 1 sárgarépát is szoktam bele tenni karikára vágva, szép lesz az összhatása a levesnek tőle, az ízét pedig nem rontja el.
Sóval borssal, babérlevéllel, apróra vágott ecetes tárkonnyal ízesítem, a végén tejfölös rántással berántom.
A vasárnapi meggyes piskótát ettük hozzá másodikként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése