Ma hétvégén meggyes sütit készítettem ez a kedvenc süteményem, mert ennél légiesebb sütit még nem ettem. Ráadásul finom is és az elkészítése sem ördöngös.
Rumos Meggyes sütemény
Hozzávalók: 25 dkg lágy vaj, 25 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 6 tojás sárgája és felvert habja, körülbelül 1 kg kimagozott meggy, kevés cukorral megszórva aki igényli és fél dl rum, 6 evőkanál víz.
Elkészítése: a vajat a cukorral és a tojás sárgájával habosra keverem, hozzárakom a vizet, rumot, majd a tojásfehérje habját és a lisztet a sütőporral, mindezeket óvatosan keverjük, mint a piskótánál , ne törjön nagyon a hab, majd a végén vagy belepotyogtatjuk a meggyet a levétől leszűrve, vagy belekeverjük a tésztához, mindegy egyébként. Ha kedvem van mandulaforgácsot is szoktam rá tenni a tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése