A keddi napra borsos tokány készült Jucikásan kagylótésztával.
Hozzávalók: nálam most a marha hús van porondon ezért nálam ez marha volt, 1 jó nagy fej hagyma, húsos erdélyi szalonna, fokhagyma, só, bors, tejföl vagy tejszín.
Elkészítése: a szalonnát csíkokra vágom, majd elkezdem kisütni, ha házi szalonnával csinálod, akkor ez simán megy ha boltival akkor sajnos egy idő után nyúlóssá válik a tartósítótól, de akkor is ki lehet sütni rendesen, majd rádobom a szeletelt hagymát, azt is dinsztelem majd a fokhagymát is, és azután sózom borsozom és rádobom a csíkokra vágott husikat is, majd felöntöm vízzel vagy húsleves alappal és készre főzöm, zsírjára sütöm, tejszínnel vagy tejföllel dúsítom, mi most tésztával ettük, kagyló tésztát főztem ki hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése