Hétvégén a kis piaci öreg árus néniktől mindig tudok friss üde azon reggel leszedett zöldségeket vásárolni. Így esett választás a zöld hüvelyű babra. Hétfőn este főzeléket készítettem belőle.
Hozzávalók: kb 1 kg zöldbab, megpucolva, rántáshoz zsiradék, barna rizsliszt, (én ezt használom, mert nem csomósodik), só bors, a kertből kakukkfű, csombor, tejföl, pirospaprika
Elkészítése: A megpucolt zöldbabot felteszem főni sós vízben, a zöldfűszereket apróra vágom és azzal készre főzöm, majd paprikás rántást készítek, amibe beleteszek egy kevés tejfölt is. Simára keverem, majd ráöntöm a babra, elkeverem összerottyantom, tovább ízesítem ha kell sóval borssal, van aki pici ecettel savanyítja, feltétnek, pedig készítettem egy borsos tokányt, amibe nem raktam tejfölt. Majd jövök a tokány receptjével is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése