Vasárnap az nálunk mindig ünnepnap, ( apu amíg nem lett beteg mindig azt mondta a vasárnap ki kell pihenni a heti fáradalmat), sokszor van húsleves, mert valahogy ezt szoktam meg a szüleimtől ezt láttam és tapasztaltam azon a környéken ahol én nőttem fel.
Na de most nem húsleves készült, hanem szilvakrém leves egy kis csavarral.
Gondoltam hogy ne legyen egyhangú a szilva leves, teszek bele fokhagymát, miért is ne hiszen tavaly készítettem fokhagymával töltött szilvabefőttet és nagyon finom lett miért is lehetne akkor a levesbe is tenni.
Szilvakrémleves fokhagymával
Hozzávalók: fél kg szilva kimagozva, ízlés szerint cukor, fajéj és 2 gerezd fokhagyma,
Mindezt vízben felfőzöm és turmixolom, majd ha langyosra hült egy kisdoboz tejszínnel összekeverem, ajánlom mindenkinek.
A második fogásomat a TV paprikában egyik séf receptje ihletet.
Bélszín beérni mártással sült krumplival salátával
A megtisztított bélszínt darabokra vágtam, és só, bors hozzáadásával készre sütöttem, ki hogy szereti jól átsütve vagy csak félig, mindenki másként szereti,
A mártáshoz, 20 dkg vajat megolvasztottam, 3 tojás sárgáját kikevertem egy pici vízzel habosra, majd a vajat lassacskán hozzákevertem vigyázva hogy össz ne menjen, olyan mintha majonézt csinálnánk.
Közben egy kis lábasba redukciót készítek, 1 kis fej hagymát ecetesen eltett tárkonyt apróra vágva 2 dl száraz fehérborral addig főzök amíg éppen hogy csak marad leve, és ezt leszűrve ízesítem a mártásomat vele, utólag ízesítem még egy kevés cukorral is, és a végén vágok bele friss tárkonyt is.
Saláta:
Ami a hűtőben megtalálható, összevágtam egy negyed cikk fejeskáposztát, rá egy sor lilahagymát, a kertből egy szép paradicsomot, rukkolát, pritaminpaprikát,
kakukkfüvet, szurokfűvet apróra vágtam egy kis üvegbe toltam, majd öntöttem rá olívaolajat pici cukrot tárkonyecetet, sót borsot, majd odaadtam a férjemnek hogy rázza ő is dolgozzon meg a vasárnapi ebédért, majd evéskor ráöntöttem a salátára.
Nagyon finom lett az összhatás
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése