Ma 2021.11.22 van hétfő. Ha hétfő akkor mosás nap, szárítás vasalás. Utóbbit nem nagyon szeretem, de muszály és az nagy úr.
Ma szembesültem vele, hogy elfogyott a kenyér, kalács van de azért kell a kenyér, is, már kel a lelkem, van sajtkrémem is, abból sajtos-tepertős rudacskák lettek, sül a sütőbe az első tepsivel, mindjárt írom, hogy hogy csináltam, Estére maradék húsleves van és pizzát gondoltam, de lehet hogy megcsinálom a zöldbabot főzeléknek kevés burgonyával és van még töltött libanyak, ami jó lesz feltétnek.
Tepertős-sajtos rúd ahogy én csinálom: 30 dkg lisztet, 20 dkg darált tepertőt, teáskanál sót, 25 dkg krémsajtot, gépben elkevertem, raktam bele kevés szódabikarbónát, hogy könnyebb legyen, ha ragacsos akkor tegyünk bele 1-2 kanál lisztet, pihentessük keveset, majd kinyújtom 1 újnyi vastagra, szórok rá chilit, köményt, bocs előtte elhabart tojással lekenem, felvágom derelyevágóval, vékony rudacskákra, majd sajttal leszórom, tepsibe vele, 200 fokos sütőbe be pirosra sütni.
Pizzát is sütöttem:
Egy kis szösszenet:
Fokhagymával a nehézfémek ellen
A fokhagymában található kénvegyületek képesek arra, hogy a nehézfémekkel, például higannyal, ólommal és kadmiummal ártalmatlan vegyületeket képezzenek, amelyeket a szervezet viszonylag könnyen ki tud választani. Nehézfémek találhatók
például a fogtömésekhez használt amalgámban, vagy a levegővel belélegzett, az autókból és gyárakból származó gázokban. Hosszú távon károsítják a látóidegeket, a vesét, a tüdőt és a májat.
Az amalgámtömések kicserélése után ajánlatos egy nagy pohár meleg tejet inni, amelybe egy-két gerezd összetört fokhagymát tettünk.
Megfelelő adagolás
Ha megelőzésre és egészségmegőrzésre használjuk
a fokhagymát, akkor fontos, hogy rendszeresen alkalmazzuk.
2-3 gerezd naponta a megfelelő dózis. Hasmenés kezelésére fogyasszunk el 5-10 gerezdet egész napra elosztva.
Ajánlatos egész napra elosztva fogyasztani a fokhagymát, mert a benne található illóolajok az érzékeny gyomrot irritálják, ha egyszerre túl magas dózisban alkalmazzuk. A fokhagymatablettát a gyártó utasítása szerint kell szedni, az otthon készített fokhagymatinktúrából pedig napi 2-3-szor 15 cseppet adagoljunk.
Figyelem!
A fokhagyma antibiotikus tulajdonságai melegítés
hatására csökkennek, de nem teljesen tűnnek el.
Nem szabad azonban a fokhagymát túlságosan
felmelegíteni, mert keserű lesz, és az ételek átveszik ezt az ízt.
Ezért a főzés vagy sütés végén adjuk hozzá az ételhez
Forrás: Petra Neumayer: Termeszetes antibiotikumok
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése