Ma 2021.11.29.-e van hétfő,
Taksony eredete: török-magyar eredetű; jelentése: jóllakott, elégedett; vad, kegyetlen, féktelen, szilaj. Taksony jelentése: A Taksony név olyan személyiség kialakulását támogatja, akinek jó üzleti meglátásai vannak, és magas elvárásai a helyes vezetést illetőleg. Becsüli a színvonalas zenét, irodalmat, színházi előadást, filozófiai műveket, sőt maga is tehetséget mutat ezeken a területeken. Kedveli a természetet is, és igyekszik minél több időt tölteni a szabadban. Az üzleti világban általában megbecsült pozíciója van. Ugyanakkor a magánéletében nehézségekhez vezethet az a hűvös modor, ami az üzleti életben sikereket eredményez és tiszteletet parancsol.
Boldog ünneplést
ha hétfő, akkor nálam mosás, szárítás, vasalás, természetesen főzés is lesz. Tegnap összeraktam a mézes puszedlit, várakozik a hűtőben remélem jól fog sikerülni. Úgy döntöttem, hogy minden advent vasárnapra sütök egy finom karácsonyi sütit, az első gyertyagyújtásra a mézes puszik lettek. A tegnapi dugványozásom a magas ágyásba nem sikerült esett az eső, azt is ma kellene megcsinálni, sok lesz ma a munkám, de ez így jó. Főzni azt hiszem nem fogok.
**GYOMORPANASZOK ELLEN hagyd héjában a krumplit
⭐A héj nélkül főtt krumpli keményítőnek számít, mert anyagcserei végterméke sav. Ha azonban héjában főzzük, vagy sütjük az ásványok megmentésével lúgos végterméket kapunk. Ebben az esetben a krumpli nem a keményítők, hanem a zöldségek közé tartozik.
⭐A héjában főtt burgonyában főzés után is megmarad a bélműködéshez szükséges ballaszt- és salakanyag és a C-vitamin nagy része. Télen a C-vitamin egy részét pótolhatjuk a burgonya rendszeres fogyasztásával is.
⭐A szervezet számára legjobb elkészítési módja héjában megfőzni, vagy a sütőben szintén héjastól megsütni. Így őrzi meg legjobban értékes vitaminjait, és az ásványi anyagokat.
⭐Az egykori szegény ember a sütőben, kemencében sült vagy főtt krumplit frissen, sóval, kevés zsírral ette.
⭐A héjában főtt burgonya közömbösíti a gyomorsavat, hurutra, fekélyre, bélgyulladásra javasolt. Elsősorban akkor fejti ki hátasat, ha só nélkül fogyasztjuk.
⭐Alaposan megmosott, nagyjából egyforma burgonyákat felteszünk főni. Főzéstől számított kb. 30 perc múlva leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni. Egy részét már fogyaszthatjuk is, de a többit lehűlés után rakjuk hűtőbe, így később fogyasztható még.
Megmarad a tápanyagok nagy része akkor is, ha a burgonyákat alaposan megtisztítjuk, hosszában félbevágjuk, a vágott felületet kévés zsírral, vagy vajjal megkenjük, megszórjuk őrölt köménnyel és a vágott felülettel lefele tepsibe tesszük, sütőben megsütjük.
Süthetjük egészben is az azonos nagyságú burgonyákat. Sütési ideje kb. 60 perc.
Télen, amikor kevés vitaminhoz jut a szervezetünk, burgonyával is pótolhatjuk a C vitamint
**Milyen gyógyító hatásai vannak még a burgonyának?**
● A szárított gyümölcsök után a burgonya tartalmazza a legtöbb káliumot, mely a szívműködés segítője.
● Egy friss kutatás szerint a burgonya jó gyógymód lehet az irritábilis bél szindrómával járó székrekedés enyhítésére.
● A burgonya semlegesíti az antibiotikumok mellékhatását, védő hatást fejt ki a megnövekedett radioaktív sugárzás esetén.
● Megvédi a szervezetet a bekerült nitrátoktól, és nitritektől.
● A burgonyában levő B6-vitamin segít az agynak szerotonint előállítani, ezáltal segíti az agyműködést, csökkenti a szorongást.
A krumpli fogyasztás titka a megfelelő ételtársítás. **A krumpli legkönnyebben a zöldségekkel, hidegen sajtolt olajokkal és erjedésgátló fűszerekkel (őrölt kömény és édesnemes piros paprika) emészthető.
Forrás: Egészségtér - Természetes egészség
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése