2021.11.12. Péntek,
ma egy kissé zűrösre sikeredett a napunk, a férjem itthon van, 11-re érkezik a pedikűrös, addig elszaladt termőföldért, mert közben a magas ágyásomat is szeretné beüzemelni, vettem télálló fokhagymát és hagymát, el kellene dugdosni, mert akkor nem lesz belőle semmi sem. Nagyon fáj a hátam és a tarkóm is, megkértem a Margót, hogy kissé masszírozza meg, nagyon jól esett, a jövő héten megyünk hozzá, hogy újból masszírozza meg. Délután, főztem egy tojás levest férjem kérésére, estére pedig hamburget csináltam, a bucikat is én csináltam. Nagyon jó kis receptem van Limarától hozzá.
Tojás leves ahogy én csinálom,
2 evőkanál zsíron 2 fakanál lisztet megpirítok, teszek bele egész köményt, majd pirospaprika 1 kiskanállal, majd hideg vízzel felengedem és simára keverem és kiforralom. Sózom, majd 2-3 egész tojást beleengedek és addig forralom amíg készre fő, borsozom.
Hamburger ahogy én csinálom:
Most 5 hamburger pogácsát csináltam, amit formázás után, zsírpapír közé tettem, és lefagyasztottam, fele marha és fele sertés húst megdaráltam, sóztam, borsoztam és egy kicsi hagymát apróra vágva összekevertem, majd formáztam.
Hsmburger buci a recept a Limaráé
- 2 dl langyos tej
- 2 ek. cukor
- 1 tk. só
- 40 g olaj
- 1 tojás
- 100 g joghurt
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- + 1 tojás a kenéshez
Mindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és a legnagyobb fánkszaggatóval kiszúrom a pogácsákat, az utolsóból gömbölyű pogit formázok.
Tepsibe rakom, lekenem elhabart tojással, majd megszórom szezámmaggal. Hagyom, hogy újból megkeljen, majd 200 fokos sütőben megsütöm pirosra, kiveszem a sütőből, megspriccelem vízzel, majd letakarom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése