Nagy divatja van az Ázsiai ételek készítésének és evésének mostanában. Én is sorba állok és elkészítem az én ízverziómat. Néztem hozzá youtube csatornán lévő videókat, olvastam hozzá receptes könyvekből.Íme az én verzióm.
Csípős savanyú leves
Hozzávalók: 2-3 liter megmaradt húsleves, melyet belerakok egy lábasba és lassan elkezdem főzni, rakok bele apró kockára vágott 1 sárgarépát, 2-3 karika friss gyömbért, fél kis üveg bambuszt, húsleves megmaradt főtt húsát, füstölt tofut, fafüle gombát, de lehet más gomba is,1 evőkanál erős Pistát, (én a Monori piacról veszek darált chilit egy termelő házaspártól), de ha csípősebbet akarsz akkor lehet 2-vel is, 2-3 evőkanál szójaszószt, 2-3 evőkanál keményítőt, egy kevés levessel csomómentesre keverek, majd beleöntöm a levesbe, utána 1 tojást elhabarva, úgyszintén bele a levesbe, ízesítem 2 evőkanál rizsecettel, de ha savanyúbban szeretnéd akkor többet is tehetsz bele, majd 2 evőkanál szójaszósz, a legvégén 1 újhagymát apró karikára vágok, azzal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése