Kedden este rizses húst készítettem vacsorára az én változatomban, ami elég gazdag mindenféle jó dolog megtalálható benne.
Először is egy kicsit rögtönöztem, mert megmaradt egy kevés sonka vastagabb zsíros réteggel azt is el kell használnunk, mert én nem dobok ki semmit sem,
Rizse hús
Felapróztam 3-4 szelet zsírosabb sonkát kockára, (máskor mangalica szalonnát vágok apróra), elkezdtem pirítani, kisütni a zsírjából, majd rádobtam 1 fej apróra vágott vöröshagymát, azt is dinszteltem vele együtt, aztán jött 1 fél zöldpaprika, 1 pari szeletelve, 1 gerezd fokhagyma, fél kg kockára vágott tarja, mindez jól összeforgatva, egy kevés gomba összevágva, nekem most csak dobozos volt de az is jól jön ilyenkor, 1 sárgarépa és egy fél fehérrépa apró kockára vágva, majd só, bors és felengedve vízzel, de ha van megmarad húslevesem a fagyóban akkor az még jobb, de akkor vigyázni kell a sózással mert a húsleves mindig sósabb lesz fagyasztás után.
Ezután egy másik edényben megfőzök 2 csomag előfőzött basmati rizst, ami ha megfő ráöntök az elkészült húsos kombóra és összekeverem a két elegyet.
Tálalok és kemény kecskesajtot reszelek a tetejére. Jó kedvet és jó étvágyat hozzá. Ha képem lesz róla teszek fel, de most elfelejtettem fényképezni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése