Hozzávalók: 2 fej saláta, 1 csík füstölt szalonna, tejszín, pici borecet 2-3 tojás
Elkészítése: az 1 csík füstölt házi szalonnát apró kockákra vágom majd kisütöm, kiszedem a fazékból, majd ezt követően a megmosott apróbbra tépett saláta leveleket rádobom és dinsztelem amíg egy kicsit össze nem esik a saláta, de még roppanós marad, sózom borsozom és felforralom. Azután beleöntöm a tejszínt és ízesítem egy kis borecettel, hogy kellő savanykás íze legyen, de keveset mert összekaphatja a tejszínt.
A tojástekercshez egy serpenyőben pici szalonnazsírt olvasztok kivettem a szalonna sütésekor a fazékból egy kicsit, és rádobom az elhabart 2 tojást, sózom, borsozom, nem keverem, hanem amikor már látom, hogy majdnem megsült akkor a magam felőli oldalról kifelé feltekerem egy lapát és villa segítségével. Kiveszem egy lapos tányérra és felszeletelem 1,2 cm-s darabokra, majd amikor tálalok akkor először rakok a tojástekercsekből 2-3 db-ot a tányérba majd rákanalazok a levesből, és a szalonna pörcöket is a tetejére szórom.
Jó étvágyat hozzá....
Tipp: a savanyításhoz a Tokaj hegyaljáról rendelek borecetet, isteni finomak, rengeteg ízben kaphatóak. ( https://borecet.hu/ )
A füstölt szalonnánk meg a sajátunk, drága jó barátaink Egerlövőn minden évben nevelnek nekünk egy malackát.
A saláta pedig a piacunkról való, igazi vidéki termelőktől, Marika nénitől.
A füstölt szalonnánk meg a sajátunk, drága jó barátaink Egerlövőn minden évben nevelnek nekünk egy malackát.
A saláta pedig a piacunkról való, igazi vidéki termelőktől, Marika nénitől.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése