Pünkösdkor Lovasberényben jártunk a Dióligetben, ahol 3 napot tölthettünk el egy kedves családnál. Egy 4 hektáros diófásról van szó ahol a dió a legfontosabb, annak mindennemű felhasználása no és a vendéglátás nem utolsó sorban. Itt kóstolhattuk meg többek között a dióból készült dió befőttet, és a diópálinkát vendégköszöntőként, és vásárolhattunk dió pesztót is melynek a receptjét megengedte a kedves házigazda, hogy megosszam veletek is. A recept nagyon egyszerű és a következő.
Dió pesztó
Hozzávalók: 1 bögre dió megpirítva, 5 dkg reszelt parmezán, 2 gerezd fokhagyma, 3 db olajban eltett aszalt paradicsom, olívaolaj, esetleg egy kis dióolaj, fél csokor petrezselyem só, bors,
Ajánlom egy húsmentes nap befejezéseként tésztával elkészíteni, de reggeli napinditóként pirítósra, kalácsra kenve különlegesség.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése