2018. május 24., csütörtök

Cukkini, Cukkinis bazsalikom pesztós tészta

Cukkinis bazsalikom pesztós tészta

Hozzávalók: 1 csík füstölt húsos házi szalonna,1 szép fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 friss cukkini, 1 doboz tejszín, reszelt sajt, (amit én használok az 8 hónapig érlelt kemény kecskesajt a Monori piacról, legalább olyan finom mint az olaszok Grana Pradánója), bármilyen tészta, de a makaróni vagy a spagetti finom hozzá, 2-3 evőkanál házi  pesztó, amiből mindig készítek egy pár üveggel a fűszerkertben növő bazsalikomból, (majd ennek is leírom a receptjét később),

Elkészítése: a szalonnát vékony csinos csíkokra vágom, serpenyőbe dobom és megpirítom annyira, hogy ha beleteszem a karikára vágott hagymát és fokhagymát akkor azokkal együtt piruljanak meg véglegesen, majd rádobom a káposzta reszelőn legyalult cukkiniket azzal is dinsztelem egy ideig, míg össze esik, majd jön rá a pesztó, aztán a tejszín és legvégül a reszelt sajt, de azt akár a tányérra kiszedés után is rá lehet tenni. A kifőzött tésztával összekeverem és tálalom.



Tipp: ha soknak találod a szalonna zsírját akkor érdemes leönteni belőle egy kicsit.

Nincsenek megjegyzések: