2018. május 17., csütörtök

Gyors vacsorák


Nálunk minden este meleg étel van, nem beszélve arról, hogy engemet a főzés kikapcsol a mindennapi munka után. Van egy pár étel amit saját magam kísérleteztem ki, leírom hát nektek hogyan készítem.

Cukkinis bazsalikom pesztós tészta

Hozzávalók: 1 csík füstölt húsos házi szalonna,1 szép fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 friss cukkini, 1 doboz tejszín, reszelt sajt, (amit én használok az 8 hónapig érlelt kemény kecskesajt a Monori piacról, legalább olyan finom mint az olaszok Grana Pradánója), bármilyen tészta, de a makaróni vagy a spagetti finom hozzá, 2-3 evőkanál házi  pesztó, amiből mindig készítek egy pár üveggel a fűszerkertben növő bazsalikomból, (majd ennek is leírom a receptjét később),

Elkészítése: a szalonnát vékony csinos csíkokra vágom, serpenyőbe dobom és megpirítom annyira, hogy ha beleteszem a karikára vágott hagymát és fokhagymát akkor azokkal együtt piruljanak meg véglegesen, majd rádobom a káposzta reszelőn legyalult cukkiniket azzal is dinsztelem egy ideig, míg össze esik, majd jön rá a pesztó, aztán a tejszín és legvégül a reszelt sajt, de azt akár a tányérra kiszedés után is rá lehet tenni. A kifőzött tésztával összekeverem és tálalom.

Tipp: ha soknak találod a szalonna zsírját akkor érdemes leönteni belőle egy kicsit.

A következő tészta is ugyanezen elven alapul csak a hozzávaló egy picit más....

Spárgás tészta camembert sajttal

Hozzávalók: 1 csík füstölt húsos házi szalonna,1 szép fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 csomag zöldspárga, 1 doboz tejszín, 1 db camembert sajt, (amit én használok az is a Monori piacról van, Krisztináéktól Pilisről), bármilyen tészta, nekem a széles metélt illett hozzá.

Elkészítése: a szalonnát vékony csinos csíkokra vágom, serpenyőbe dobom és megpirítom annyira, hogy ha beleteszem a karikára vágott hagymát és fokhagymát akkor azokkal együtt piruljanak meg véglegesen, majd rádobom a megtisztított spárgát apróra darabolva, azzal is dinsztelem egy ideig, míg ress nem lesz, majd jön rá a tejszín és legvégül a camembert sajt tépkedve. A kifőzött tésztával összekeverem ésssssssss készzzzz.


Paradicsomos pesztós tészta

Hozzávalók: 1 csík füstölt húsos házi szalonna,1 szép fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 dl sűrű paradicsom szósz a spájzból, vagy 2-3 evőkanál házi  paradicsom pesztó, de lehet mindkettő, hogy szaftosabb legyen, reszelt sajt, (amit én használok az 8 hónapig érlelt kemény kecskesajt a Monori piacról, legalább olyan finom mint az olaszok Grana Pradánója), bármilyen tészta, de a makaróni vagy a spagetti finom hozzá, 

Elkészítése: a szalonnát vékony csinos csíkokra vágom, serpenyőbe dobom és megpirítom annyira, hogy ha beleteszem a karikára vágott hagymát és fokhagymát akkor azokkal együtt piruljanak meg véglegesen, majd rádobom a paradicsomszószt és a pesztót, azzal is dinsztelem egy ideig, majd legvégül a reszelt sajt, amiből hagyok a tányérra kiszedés után is rá. A kifőzött tésztával összekeverem és tálalom.

Az éven elhatároztam hogy csinálok paradicsomos pesztót is, sőt képzeljétek el  kb 2 hete citromfüves pesztót készítettem a panna cotta mellé, na majd annak a receptjével is jövök de azt egy kicsit át kell alakítanom mert nem volt az igazi.

Nincsenek megjegyzések: